Jídlo a kvalitní víno

Posted by redakce on 31.10.2018 in Články, Inzerce |

Víno a jídlo, kolik moudra už bylo o této kombinaci vymyšleno a napsáno. Vždy platí zásada, že k dobrému jídlu patří kvalitní víno (kvalitní bílé víno nebo kvalitní červené víno).

Důležité je, najít mezi pokrmy a vínem ten správný soulad. Nejde jen o typ události, kde se kvalitní víno má podávat, ale také o roční období, ve kterém se kvalitní víno podává, o použití koření surovin. Vždy záleží také na osobních představách a zvycích, v neposlední řadě pak také na rozpočtu, který má člověk ke koupi kvalitního bílého vína nebo kvalitního červeného vína k dispozici.

Jídlo a kvalitní červené víno

Pokud jde o kvalitní červené víno, platí tyto zásady:

  • Mladší, plné kvalitní červené víno (například Modrý Portugal) se skvěle hodí k vepřovému masu.
  • Vyzrálé plné kvalitní červené víno (například Cabernet Sauvignon) bude nejlépe chutnat s hovězím masem.
  • Zralé kvalitní červené víno s příchutí lesního ovoce (například Merlot nebo Svatovavřinecké) dokonalé padne k jehněčímu masu.
  • Plná vyzrálá kvalitní červená vína (například Svatovavřinecké, Frankovka nebo Rulandské modré) bude nejchutnější na zapíjení zvěřiny.
  • Mladšími kvalitními červenými víny (například Modrý Portugal, Rulandské modré) skvěle dochutíte dobře pro pečenou kachnu.

Kvalitní červená vína se rovněž velmi dobře pojí s nejrůznějšími sýry, ať už jde o nivu, sýry s modrou plísní, parmazán nebo čedar.

Jak na výběr vína

Abyste si uměli vybrat to správné kvalitní víno k jídlu, abyste si uměli vybrat to správné kvalitní víno, které bude vyhovovat vašim chuťovým buňkám, měli byste se naučit degustaci vína. Alifea.cz vám nabízí možnost zúčastnit se degustace vína v Praze, případně si pořídit degustační sadu vín a pustit se do ochutnávky soukromě.

Dnešní článek jsme víceméně věnovali červenému vínu. Někdy příště se zaměříme na to, jak kvalitní červené víno nejen vybrat, ale také na to, jak ho servírovat. A přespříště? To přijde na řadu kvalitní bílé víno. Tak se těšte!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Copyright © 2024 SLUZBY.informaceZde.eu
Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.