Lichořeřišnice se hodí i do kuchyně. Jak ji nejlépe využít?

Posted by redakce on 27.8.2021 in Články, Inzerce |
Lichorerisnice se hodi i do kuchyne Jak ji nejlepe vyuzit

Lichořeřišnici můžete použít také jako skvělý doplněk vaší běžné stravy. Přidejte ji například do salátu nebo do masa a uvidíte, jak ovlivní jeho chuť.

Co by se stalo, kdyby Kolumbus neobjevil Ameriku? Nejenže bychom neměli brambory, ale neznali bychom ani lichořeřišnici. Ta se totiž dostala do Evropy právě z Ameriky, a to až po dlouhých čtyřech stoletích od objevení tohoto kontinentu. O co všechno byste přišli? Na to vám odpovíme v následujících řádcích.

Léčivé účinky

Lichořeřišnice kapky nebo tinktura, masti a případně i její surová forma. To jsou všechno léky, které se velice často používají v lidovém léčitelství. A není se čemu divit. Její účinky na naše zdraví jsou opravdu blahodární. Lichořeřišnice totiž obsahuje vysoké množství vitamínu C, díky čemuž pomáha zvyšovat naši obranyschopnost. Působí také jako přírodní antibiotikum.

Určitě jste už slyšeli o tom, že je obzvlášť účinná proti infekcím močových cest nebo střev a zánětům dýchacích cest. Pomáhá také s léčbou onemocnění způsobených plísněmi. Kromě léčby už vzniklých onemocnění jim samozřejmě pomáhá také předcházet. Některé bakterie totiž dokáže úplně vyhnat z těla. Jako například stafylokoky, streptokoky nebo salmonelu. A k tomu vám stačí jen dva měsíce nepřetržitého používání.

Skvělá do kuchyně

Kromě blahodárných účinků byste přišli také o skvělý doplněk běžné stravy. Lichořeřišnice tablety sice nejsou tak chutné, ale její surovou podobu můžete bez problémů použít ve vaší kuchyni. Nejvíce se hodí především květy, listy a poupata. Ty můžete například přihodit do zeleninového salátu, který bude ihned bohatší o nové chutě a vitamíny.

Lichořeřišnici můžete také naložit do oleje a používat ji buďto do výše zmiňovaných salátů, nebo při vaření. Dokonale se hodí například při nakládání masa, vaření zeleniny nebo jako doplněk k těstovinám. Díky své chuti, která připomíná ředkvičku, vám tak bude tato rostlina opravdu chutnat. A je jedno, do jakého pokrmu ji přidáte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Copyright © 2024 SLUZBY.informaceZde.eu
Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.