Dluhopisy jsou vhodné i pro začínající investory

Posted by redakce on 8.7.2019 in Články, Inzerce |

Slyšeli jste již mnoho informací o korporátních dluhopisech, ale stále nevíte, zda jsou vhodnou volbou i pro vás? Pokud chcete proniknout do světa investic, pak rozhodně neváhejte se zaměřit na dluhopisy. Dluhopisy jsou totiž vhodnou investiční příležitostí i pro začínající investory. Jaké druhy dluhopisů existují a které jsou nejvýhodnější?

Druhy dluhopisů

Dluhopisy neboli obligace jsou cenné papíry, které představují závazek mezi emitentem (vydavatelem dluhopisu) a věřitelem (investorem). Dluhopisy lze dělit podle několika kritérií, z nichž nejčastější je dělení dle emitenta. V tomto případě jde především o státní a korporátní (firemní) dluhopisy. Méně využívanými jsou pak komunální dluhopisy, jež vydávají obce a města. Dluhopisy mohou vydávat i banky a jiné finanční instituce, avšak také se jedná o méně běžný druh dluhopisů.

Který druh dluhopisů si pořídit?

Pokud jde o státní a korporátní dluhopisy, tak oba druhy mají něco do sebe. Státní dluhopisy jsou ideální volbou zejména pro skeptiky, kteří neradi riskují i sebemenší riziko, jelikož jistota návratnosti investice je velice vysoká. Tato jistota je však vykoupena velmi nízkým úročením, které bohužel nemusí pokrýt ani inflaci. Někdy se proto vyplatí podstoupení rozumného rizika u korporátních dluhopisů, které nabízejí daleko vyšší výnos. Správným výběrem společnosti může být navíc míra rizika minimalizována.

Kde si dluhopisy pořídit?

Před samotným nákupem dluhopisů je dobré si zhodnotit případná rizika a zvážit, který druh dluhopisů je pro vás vhodný. U státních dluhopisů se zaměřte především na výši výnosu a průměrnou roční míru inflace. U korporátních dluhopisů se pak věnujte reálnosti podnikatelského záměru, hospodářským výsledkům společnosti či existencí prospektu ČNB. Kde pořídit státní dluhopisy zjistíte na webu Ministerstva financí. Možnost pořídit si korporátní dluhopisy pak nejčastěji najdete na webu jednotlivých firem. Jednou z nich jsou dluhopisy EMTC, které najdete na webu společnosti EMTC – Czech a.s. Podílejte se i vy třeba na rozvoji vzdělávací aplikace Lipa Land právě prostřednictvím dluhopisů!

 

Tento článek je ve smyslu zákona propagačním sdělením. Základní prospekt dluhopisů schválený Českou národní bankou rozhodnutím ze dne 5. 3. 2019, č.j. 2019/025137/CNB/570, které nabylo právní moci dne 7. 3. 2019, ve znění jeho dodatku č. 1 schváleného Českou národní bankou rozhodnutím ze dne 30. 4. 2019, č.j. 2019/047927/CNB/570, ke sp. zn. S-Sp-2019/00026/CNB/572, které nabylo právní moci dne 3. 5. 2019, a ve znění jeho dodatku č. 2 schváleného Českou národní bankou rozhodnutím ze dne 4. 6. 2019, č.j. 2019/064535/CNB/570, ke sp. zn. S-Sp-2019/00037/CNB/572, které nabylo právní moci dne 5. 6. 2019, byl uveřejněn na webových stránkách www.emtc.cz v sekci Pro investory, podsekci Prospekt ČNB, a v papírové podobě je možné jej získat v sídle společnosti EMTC – Czech a.s. na adrese Palmovka Open Park IV, Voctářova 2497/18, 180 00 Praha 8 v přízemí.  


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Copyright © 2024 SLUZBY.informaceZde.eu
Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.